• kontakt@polestarclubsweden.se

Modeller

Polestar 1

Polestar 1 är en laddhybrid med två elmotorer som driver bakhjulen och en bensinmotor som driver framhjulen. Tillsammans genererar de 600 hk och ett vridmoment på 1000 Nm. 150 km räckvidd.

Polestar 1 har ett hållbart trippelbatteri med den senaste kemiska tekniken – en i tunneln och två i bakre änden – som levererar 34 kWh och en räckvidd på ungefär 150 km (NEDC).

Förbränningsmotorn i Polestar 1 är en rak fyrcylindrig bensinmotor med hög prestanda, som både är kompressor- och turboladdad.
Kraften från elmotorerna distribueras individuellt till varje hjul vilket möjliggör torque vectoring. Detta ger varje hjul optimala förutsättningar för bästa väggrepp och stabilitet vid kurvtagning.

Polestar 2

Polestar 2 är en futuristisk 5-dörrars fastback, full med unika designfinesser. Som till exempel en belyst ihålig, sexkantig växelspak med belyst Polestar-logotyp i mitten. Baklyktor som går längs hela bilens bredd. Detaljerna skiljer Polestar 2 från mängden men inte bara det, de förenar form och funktion och gör Polestar 2 till en mångsidig, modern och progressiv elbil.

300 kW effekt, 660 Nm vridmoment och en uppskattad räckvidd på 500 km (WLTP/NEDC) eller 275 miles (EPA). 0–100 km/h på under fem sekunder. AWD-system. Polestar 2 har en elektrisk drivlina. Som tillval finns ett prestandapaket med bromsar från Brembo och stötdämpare från Öhlins. Med främre och bakre växelriktare, inbyggd laddare på 11 kW, litiumjonbatteri med 27 moduler och 78 kWh kapacitet (72 kWh i Kina) samt eldrivning på framaxeln (EFAD) och bakaxeln (EFAD) med permanentmagnetmotorer är Polestar 2 en förebild i fråga om elprestanda och effektivitet.

Batteriets styvhet gör hela bilen styvare, mer alert och lättmanövrerad. Tack vare batteriets storlek minskar buller och vibrationer (NVH) med 3,7 dB och gör Polestar 2 till en extremt tyst elbil. Kupén är som ett bibliotek – ett bibliotek med 300 kW.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng