…och detta på en enda laddning!

När Mercedes förra året lanserade konceptet EQXX, höjde många på ögonbrynen. Modellen utlovade nämligen en räckvidd på 100 mil från en enda laddning. Detta genom en låg vikt, effektiv aerodynamik och laddning via solceller under färd. 

Nu har bilen testkörts och efter mer än 11 timmars kontinuerlig körning nådde bilen 626 Miles, vilket är exakt 100,08 mil utan att ladda och då med räckvidd kvar! Enligt Mercedes skulle bilen kunna komma ytterligare 14 mil innan batteriet till sist hade tagit slut. 

Förbrukningen låg efter resan på imponerande låga 0,87 kWh per mil vilket ändå får ses som en rejält stor bedrift! 

Mercedes-Benz EQXX har en vikt på 1,750 kg samt ett otroligt lågt Cd-värde på 0,17. På bilen återfinns totalt 117 solpaneler. Det ska dock nämnas att solcellerna inte laddar upp det stora batteriet, utan istället ger det ström till 12V-batteriet. Däremot minskar det ändå belastning från det större batteriet då klimat- och medieanläggningarna kan köras från det mindre batteriet. Storleken på EQXX stora huvudbatteri är ännu inte känt. 

Sammanfattat är detta riktigt intressanta nyheter och det visar på att det fortfarande finns effektivisering kvar att göra på elbilarna för att öka räckvidden ytterligare. 


Alexander, Nyhetsskribent Polestar Club Sweden

Källa: InsideEVs

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng