Är Europas största solcellspark med bifacial-solceller

Förra veckan öppnade Grekland ännu en solcellspark och denna gång handlar det om en enorm anläggning. Parken är belägen i Kozani och har en kapacitet på 204 megawatt timmar (MW). 

Parken som kostat 130 miljoner Euro öppnades officiellt av primärminister Kyriakos Mitsotakis. Parken består av 500.000 bifacial-paneler som förväntas generera 350 GWh elektricitet och därav försörja ca 75 000 hem årligen. Panelerna planeras att driftsättas och anslutas till Greklands elnät inom de närmsta veckorna.

Panelerna är av typen bifacial som innebär att panelen har dubbelsidiga aktiva solceller som absorberar ljus även från baksidan. Med hjälp av denna fördel kan därför bifacial-paneler genera upp emot en tredjedel mer energi än traditonella monosackarider-paneler. 

Nedan kan ni se ett klipp som förklarar mer ingående hur bifacial-paneler fungerar för den som är intresserad:


Alexander, Nyhetsskribent Polestar Club Sweden

Källa: Electrek

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng