CAKE, ett företag känt för sina oerhört väldesignade elmotorcyklar och som även samarbetat med Polestar innan, verkar ha något nytt på gång.

Det är genom en smygtitt på Instagram som CAKE visar upp en inzoomad bild på något som verkar vara en tunnare ram i en vinkel likt en sådan man vanligtvis hittar på en cykel. Är de i full färd med att släppa en elcykel tro?

Med bilden medföljer också en text där det står:

“The product line expanding, pre-launch starts soon. The new bikes are developed for a new user matrix, supporting the CAKE mission: To speed up the journey towards a zero emission society, combining excitement with responsibility.”

Att släppa en elcykel skulle vara ett naturligt nästa steg för CAKE. De har nämligen efter lanseringen av sina crossar, redan släppt elmotorcyklar med minskad hastighet samt mindre elektriska mopeder. 

Då CAKE är en europeisk tillverkare skulle en framtida elcykel dock behöva följa europeiska lagar som innebär en motorstyrka på max 250W samt en topphastighet på 25 km/h för att gå under begreppet ”elcykel” och inte ”moped”. I USA är det en annan historia, där kommer den möjligen kunna erbjuda trippel styrka och ha en topphastighet på max 45 km/h. 

Detta förutsatt att CAKE verkligen släpper en elcykel då, vilket jag personligen verkligen hoppas på!


Alexander, Nyhetsskribent Polestar Club Sweden

Källa: Electrek

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng