Detta genom samarbetet mellan Polestar och Plugsurfing.

IONITY, motsvarigheten till Teslas Supercharger-nätverk, expanderar i allt snabbare takt och erbjuder rejäl snabbladdning (upp till 350 kW för vissa fordon, ej Polestar) längs med vägarna när det behövs. Något som dock ofta sticker i elbilsägarnas ögon är priset för att ladda på deras laddstationer, ofta över 9 kr/kWh såvida man inte har ett speciellt laddavtal/abonnemang. Om ni är elbilsägare så vet ni att priset på 9 kr/kWh innebär en orimligt hög milkostnad beroende på hur effektiv elbilen är, ofta mellan 15-25 kr/mil. 

Nybilsägare av elbilar från Audi, VW, BMW, Mercedes, Ford m.m. har redan speciella avtal som möjliggör laddning till kraftigt rabatterade priser på IONITY. Nu är det dags för Polestar- samt Volvoägare att få liknande priser!

Genom samarbetet mellan Polestar och Plugsurfing kommer Polestar 2-ägare från och med den 1:a juli kunna ladda på IONITY:s publika laddstationer för en kostnad på 0,35 euro per kWh. Detsamma gäller ägare till Volvos elbilar. 

För att få det lägre priset krävs att man använder Plugsurfing-kortet som levererades tillsammans med bilen. Man kan också använda Plugsurfing-appen, som behöver uppdateras för att visa det reducerade priset och som även måste vara kopplad till samma användarkonto som Plugsurfing-kortet som medföljer bilen. Att bara scanna QR-koden på laddstationer kommer inte ge den reducerade avgiften. Plugsurfing-kortet ger förarna tillgång till över 200.000 publika snabbladdare runt om i Europa med en enda autentiserings- och betalningsplattform oavsett operatör, vilket underlättar rejält vid laddning då man slipper ha en massa olika laddkort med sig. 

”Att inte vara begränsade till ett eget, exklusivt laddningsnätverk innebär att vi kan dra nytta av expansionen och evolutionen som infrastrukturen går igenom när branschen växer,” säger Thomas Ingenlath, VD på Polestar. ”Vi är fortsatt fast beslutna att hitta fler lösningar som den här för våra kunder.”

De nya lägre priserna gäller i 12 månader med start från den 1:a juli 2021 för alla befintliga Polestar 2-ägare. Det nya priset kommer också gälla för nya kunder som beställer sina bilar före den 31:a december 2021. 

Det lägre priset lär sitta extra fint nu när sommaren är här och många ska ut på bilsemester. Bara ut o njut nu!


Alexander, Nyhetsskribent Polestar Club Sweden

Källa: Polestar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng