Snart kan du som ägare till en Polestar 2 använda mobilen som bilnyckel.

Polestar skickar med jämna mellanrum ut uppdateringar över nätet till Polestar 2 och med dessa kommer sakta men säkert fler och fler funktioner som utlovades redan vid lanseringen. Nu är det dags för en större uppdatering och denna gång gäller det appen som finns att ladda ner till sin mobiltelefon. Uppdateringen gör det möjligt att se batteristatus och förvärma kupén men innebär också den glada nyheten att man nu kan använda sin mobil som bilnyckel.

Thomas Ingenlath, VD på Polestar, kommenterar:

”Polestar Digital Key är en av de mest efterlängtade funktionerna, eftersom smidigheten i att slippa bära med sig en fysisk nyckel är ovärderlig. Att använda sin mobil som bilnyckel är vettigt i en tidsålder där vi sköter allt fler saker från telefonen, samt att den är den pryl du alltid bär med dig.”

Med de nya funktionerna som erbjuds via appen kommer ägandet och bilkörningen förenklas då man snabbare kan komma iväg en kall vintermorgon och såklart slippa frysa i början (om man glömt att schemalägga avfärd). Att använda mobilen som bilnyckel kommer förhoppningsvis fungera smidigt då Polestar 2 har 18 st bluetooth-sensorer som sitter lite här och var på bilen och som känner av från vilket håll du kommer. På så sätt låser bilen upp dörren som befinner sig närmast dig. För att kunna starta bilen krävs det att mobilen är i bilen. 

Har man redan laddat ner appen kommer funktionerna att bli tillgängliga först när bilen fått den nya mjukvaran, vilket lär ske inom hyfsat kort tid då Polestar började rulla ut den här om dagen. Polestar är också noga med att poängtera att alla nya funktioner är i beta-stadiet och att ännu fler funktioner kommer att adderas framöver. 


Alexander, Nyhetsskribent Polestar Club Sweden

Källa: Mest Motor / Recharge

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng