Ytterligare en imponerande elbil från Kina.

Kina fullkomligt sprutar ut såväl nya elbilsmärken som nya modeller för varje månad som går. Det rör sig inte heller bara om billigare modeller utan om både lyx- och sportbilar. Nu har lyxsedanen Zhiji L7 presenterats och förutom att vara snygg samt att ha en urläcker interiör, kommer den med rejält imponerade egenskaper och prestanda.

Till en början kommer bilen erbjudas med ett batteri på 93 kWh som uppges ge en räckvidd på 615 km, detta enligt den visserligen mindre verklighetstrogna mätcykeln NEDC. I framtiden kommer dock ett större batteri på 118 kWh att erbjudas och då med en räckvidd på hela 1 000 km.

Zhiji L7 uppges ha 540 Hk och 700 Nm i torque, vilket ger 0-100 km/h på 3,9 sekunder. Teknik för självstyrning/körning ska finnas på plats men i vilken utsträckning det kommer fungera är okänt. Kameror kommer finnas istället för sido-speglar. Hittills har dock inte det varit så populärt eller fungerat något vidare bland de modeller som haft det men det kan ju förbättras med tiden. En funktion som sticker ut är möjligheten till trådlös laddning på upp till 11 kW.

Tidpunkten då bilen släpps på marknaden är satt till början av 2022. Zhiji L7 är ett resultat av ett samarbete mellan företagen SAIC, Zhangjiang Hi-Tech och Alibaba Group. Nedan finns ett videoklipp med en genomgång av bilen på kinesiska, men som tur är finns engelsk undertext.


Alexander, Nyhetsskribent Polestar Club Sweden

Källa: InsideEVs

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng