Erbjuds nu även med endast framhjulsdrift för en lägre summa.

Polestar har under förmiddagen uppdaterat konfiguratorn på sin hemsida och det kom med trevliga nyheter. Nu går det nämligen att beställa lite snålare versioner av Polestar 2 och detta till ett betydligt lägre pris!

Den första är en framhjulsdriven version med en enkelmotor på 165 kW / 224 hk, och ett vridmoment på 330 Nm som gör 0-100 km/h på 7,4 sekunder. Batteriet ligger på 64 kWh och räckvidden uppges till 42-44 mil enligt WLTP. Startpriset ligger på 489.000 kr.

Om längre räckvidd är av intresse erbjuds också en ”Long Range”-version. Denna med en enkelmotor på 170 kW / 231 hk, och ett vridmoment på 330 Nm som också gör 0-100 km/h på 7,4 sekunder. Batteriet ligger på 78 kWh och räckvidden uppges till 51,5-54 mil enligt WLTP. Startpriset för denna ligger på 539.000 kr.

Och sannerligen är det ”startpriser”, dessa versioner innehåller nämligen inte all utrustning som den föregående enda valbara versionen på 659.000 kr hade. Vill du ha funktioner så som LED-strålkastare, kurvljus, 360-gradersvykamera, parkeringsassistans och förarassistans (adaptiv farthållare, pilot assistent, nödstopp assistent) kostar detta paket 40.000 kr.

Om du utöver det vill ha bl.a. värmepump, panoramatak, uppgraderat ljudsystem med Harman Kardon, sätestyg i WeaveTech, uppvärmt baksäte, uppvärmd ratt och torkarblad, uppgraderad interörbelysning, trådlös mobilladdning, matkassebehållare och tonad bakruta kostar detta ytterligare 45.000 kr. Detta ger ett pris på 574.000 kr för instegsversionen och 624.000 kr för Long Range-versionen.

Om dragkrok är ett krav erbjuds detta även på dessa nya versioner, 13.000 kr kostar det och då har bilen en maximal dragvikt på 1500 kg. Den fyrhjulsdrivna versionen finns kvar men nytt är att du precis som med de framhjulsdrivna-versionerna, kan välja bort utrustningspaket och nu få ett startpris på 589.000 kr.

Med all utrustning inkluderad ligger priserna i nivå med Tesla Model 3 SR+ vilket var förväntat, konkurrensen hårdnar! Men det viktiga nu är att om man inte är i behov av all utrustning och kan nöja sig med en räckvidd på över 40 mil (snarare 30 i verkligheten) så går det nu efter miljöbonus avräknat, att få en Polestar 2 för 419.000 kr. Härligt att se elbilarna börja gå ner i pris, nu blir det än mer svårt att försvara sitt köp av en bensin/dieselbil!

Om du vill läsa mer om specifikationer kring bilarna eller leka runt i konfiguration själv så hittar du den HÄR!


Alexander, Nyhetsskribent Polestar Club Sweden

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng