Krocktest av P2 är något som jag, och säkert många andra har väntat på. Vi vet att Volvos DNA finns i Polestar och ärver därför många säkerhetsfunktioner, men hur bra är egentligen P2 i verkligheten?

Euro NCAP har utfört sina krocktester på Polestar 2 och den fick 5 av 5 stjärnor. Beskrivningen av 5 stjärnor är följande: ”Som helhet utmärkt prestanda inom krockskydd och väl utrustad med omfattande teknik för att undvika kollisioner”.

Men detta betyder ändå inte att den fick full pott för Euro NCAP har också ett procentuellt betygssystem. I det procentuella systemet så fick P2 följande:

  • Skydd av vuxna: 92%
  • Skydd av barn: 89%
  • Oskyddande trafikanter: 80%
  • Förarstödsystem: 86%

I dagsläget finns det inte många tester av elbilar, och än mindre bilar av årsmodell 2021. Men en annan elbil, VW ID.3 har också fått 5 stjärnor, men sämre procentuellt betyg i nästan alla punkter.

Mer detaljerad information kring krocktester finner du hos Euro NCAP.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng