Polestar 2 har som vi flesta känner till inte fått någon app till telefon än där man kan låsa och låsa upp bilen. Appen beräknas vara klar till våren 2021 enligt Polestar. Då får man använda sin fysiska nyckel så länge.

Nyckeln som man får till sin P2 har fått lite kritik då den är klumpig och inte har bilden av lyxighet, såsom resten av bilen ska framställas. Men det är det som går att använda just nu så det är inte mycket till val. Dock kan man modda sin nyckel som ni kan se på fiilmklippet nedan.

Nyckeln har också en del funktioner som kan vara bra att känna till.

  • Låsning – Ett knapptryck låser dörrarna och bakluckan samtidigt som larmet aktiveras.Ett längre knapptryck stänger alla fönster.
  • Upplåsning – Ett knapptryck låser upp dörrar och baklucka samtidigt som larmet deaktiveras.Ett längre knapptryck öppnar alla fönster för att t.ex. snabbt vädra ur bilen vid varmt väder.
  • Baklucka – Ett knapptryck låser upp bakluckan samtidigt som larmet deaktiveras.Ett längre knapptryck öppnar bakluckan. Stängning av bakluckan sker då också med ett längre knapptryck – varningssignaler ljuder.
  • Panikfunktion – Används för att i nödfall påkalla omgivningens uppmärksamhet. Om knappen hålls intryckt i minst 3 sekunder eller trycks in två gånger inom 3 sekunder, aktiveras blinkers och signalhorn. Funktionen kan stängas av med samma knapp efter att den varit aktiverad i minst 5 sekunder. I annat fall stängs den av automatiskt efter 3 minuter.

Knapplös nyckel (Key Tag)

Den knapplösa nyckeln fungerar på samma sätt som den vanliga nyckeln avseende nyckelfri start samt låsning och upplåsning.

Nyckeln är vattentät till ett djup av ca 10 meter (30 fot) i upp till 60 minuter. Den har inget löstagbart nyckelblad och batteriet går inte att byta ut.

Om du sedan av någon anledning inte skulle komma in i bilen genom den nyckelfria funktionen så kan följande vara nyttigt att veta.

Om störningar ändå skulle uppstå – använd nyckelns löstagbara nyckelblad för att låsa upp och placera därefter nyckeln i backup-läsaren i mugghållaren för att avlarma bilen samt för att kunna starta bilen.

Källa: Nyckel (polestar.com)

Hade du koll på dessa funktioner innan du läste om dom, och saknar du appen till telefonen?