Den nya lyx-sedanen gör att konkurrensen hårdnar. 

Den hel-elektriska sedanen Air från biltillverkaren Lucid Motor som vi skrev om förra året, är planerad att gå in i serieproduktion till våren 2021. Några månader efter det kommer leveranser börja ske till tidiga amerikanska kunder. 

Nu kommer nya glädjande besked. Det verkar som att kunder i Europa inte kommer att behöva vänta så länge på leverans trots allt som många trodde. I ett svar på en Tweet från en eventuell kund i Norge, bekräftar Lucid Motors att leveranser kommer börja sent 2021. 

När det gäller elbilar är Norge en av de största marknaderna i Europa så att Lucid Air kommer det tidigt bör inte förvåna någon. Det ska också bli extremt intressant att få se hur det kommer gå för Lucid i Tyskland, Europas största elbilsmarknad, jämfört med de tyska biltillverkarna. Nya Mercedes-Benz EQS kommer antagligen bli den största konkurrenten. Frågan är om den har specifikationer nog att utmana Lucid Air? Sedan har vi nya Tesla Model S också…

Hur tror du att det kommer gå för Lucid Air i Europa? Kommentera gärna nedan!

Källa: InsideEVs

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng