Som många redan vet så är redan Polestar 1 och 2 ute på vägarna. Just därför börjar fler och fler tala fundera över vad nästa modell blir, alltså Polestar 3. Därför tänkte jag gissa lite och sammanfatta vad många andra sidor tror sig veta.

Innan jag låter dig fortsätta läsa så vill jag poängtera att bilderna på Polestar 3 i denna artikel inte är officiella. Så efter att ha skummat igenom många av dom större bilforumen och haft diverse diskussioner så har jag samlat mina tanker här nere kring denna än så länge hemliga bil.

Bilen kommer vara en prestanda SUV Coupe baserad på Volvos SPA2-plattform. SPA2 är gjord för lite större fordon, såsom Volvo XC90. Just därför tror jag också att storleken kommer bli en blandning mellan en XC60 och XC90 om det nu blir en SUV Coupe.

Att jag trycker så mycket på just SUV Coupe är på grund av nedan citat.

“The Polestar 3 will be an SUV Coupe and it is not our plan to make a remodeled XC90 or anything like that. The XC90 is very much a Volvo car, the Polestar 3 will focus on drivability, it will be about design and it will offer something different.”

Jonathan Goodman, COO hos Polestar till Digital Trends

“The next car that Polestar will launch is the Polestar 3. It will be a high-performance SUV, which is a different car in its body style, but I’d say the Precept serves as a precursor to the design language you’ll see in that car.“

Max Missoni, Design Director hos Polestar till AutoExpress

Man får också veta att bilen kommer få sin design från Polestar Precept. Bilen som från början var en konceptbil, men som man sedan berättade att man skulle börja sälja som den var. Troligen lär man lämna Volvo-dragen bakom sig, eller försöka i alla fall.

Räckvidden kommer säkert landa runt 500km om man ska gå efter WLTP, men jag hoppas att dom lyckas kräma ur längre räckviidd än så ur den. Till detta så skulle jag bli förvånad om det inte skulle bli fyrhjulsdrift.

Tillverkningen av bilen tror jag kommer hamna i Kina, och likt sitt syskon 1 så blir det troligen i fabriken i Chengdu.

Några av motståndarna som Polestar 3 kommer få stå emot blir Tesla Model X, Jaguar i-Pace och Audi e-Tron. Dock har båda dessa funnits på marknaden ett tag och fler elektriska SUV’ar är på väg, så konkurrensen kommer säkert bli ännu större än så.

Så när kan vi förvänta oss att få se denna prestanda SUV’en? Troligen någon gång under 2022.

Källor:
Polestar 3 2021: First Look & Photos | Car Reviews (lastcarreviews.com)
New Polestar 3 electric SUV to target Jaguar’s I-Pace | Auto Express

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng