1 131 bilar i Sverige är påverkade och återkallas nu ytterligare en gång.

Polestar har inte haft det lätt såhär i starten med sin modell Polestar 2. Det var inte länge sedan modellen återkallades pga ett mjukvarufel som gjorde att bilen plötsligt kunde börja stanna och nu återkallas alltså modellen igen då ytterligare två fel har upptäckts.

Första felet ligger på växelriktaren som omvandlar AC ström till DC och denna måste nu bytas. Felet upptäcktes efter att man analyserat 27 bilar med slutsatsen att underleverantören av växelriktaren inte hållit den kvalité som behövs. Felet kan upptäckas på två olika sätt, antingen så vill inte bilen starta eller så börjar den stanna vid körning. Totalt återkallas nu 4 586 bilar över hela världen varav 1 131 av dessa rullar i Sverige.

Det andra felet gäller en defekt varmluftsfläkt som värmer kupén och batteriet. Om fläkten inte går som den ska så skickas det en felkod med ett felmeddelande som gör att bilen inte går att starta. Detta är ett problem i hårdvaran och kan alltså inte åtgärdas av en uppdatering av mjukvaran, vilket gjordes i samband med första återkallelsen. För detta felet återkallas 3 151 bilar i hela världen varav 870 bilar i Sverige.

Samtidigt som åtgärderna för dessa fel tillämpas så kommer även hårdvara för att kunna ta emot ”over-the-air” uppdateringar installeras. Dessa uppdateringar ska sedan börja rullas ut någon gång under 2021.

Polestars svenska VD, Martin Ölund meddelar:

”Vi har alla reservdelar hemma i Sverige och jag tycker att man ska passa på att göra uppdateringarna så snart man kan, men de allra flesta ägare har inte upplevt något av de här problemen.”

Ytterligare en återkallelse är såklart oerhört tråkigt för Polestar och nu finns risken att de får en jobbig uppförsbacke för att gå hem hos de svenska köparna. Äger du en Polestar 2 och har du upptäckt något eller båda av dessa fel? Diskutera gärna på forumet!

Källa: Mest Motor / Recharge

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng