Hur känns det 2 månader efter att man köpt en ny bil, från ett nytt företag? Det ska Vegard Nilsen från Norge reda ut i videon här nedan med sin P2’a.

För att summera lite om vad Vegard tycker om sin bil för er som inte känner för att kolla igenom videon så kan ni läsa om det här nedan.

Positivt

 1. Förarupplevelsen
  Känns sportig, accelerationen är bra men samtidigt bra komfort.
 2. Infotainmentsystemet
  Funkar bra med 2 skärmar, en i mittenkonsollen och en i instrumentbrädan så att man kan fokusera på vägen, men ändå läsa av den information som behövs. Behöver man ändra på något i bilen när man kör, såsom värmen, då ber man Google Assistant (röstassistenten) om det. Ljudsystemet från Harman Kardon är också bra.
 3. Designen
  Bilen ser bra ut, finns ingen annan elektrisk bil i denna prisklass som ser så bra ut.
 4. Förarprofiler
  Bra med förarprofiler så man kan göra bilen mer personlig för personen som framför bilen, såsom att förarsätet anpassar sig efter föraren, backspeglarna ställer in sig rätt och Spotify är redo med din personliga musik.
 5. Dragkroken
  Vegard kommer ifrån Norge och han nämner att folk i Norge älskar att dra saker och ting med sina bilar. Dom kraven Vegard hade när han köpte ny bil var; bra design, AWD och dragkrok med hyffsad dragkapacitet. Allt detta hade P2.

Negativt

 1. App för mobilen
  När bilen såldes så fanns det ingen app för mobilen där man ska kunna styra diverse funktioner i bilen, och den har fortfarande inte kommit vilket är riktigt tråkigt. Detta orsakar att man till exempel inte kan förvärma bilen genom mobilen. Enligt Polestar ska appen släppas våren 2021.
 2. Luftkonditioneringen
  Luftkonditioneringen har slutat att fungera ibland.
 3. Förarprofiler
  Det är inte alltid förarprofilerna fungerar, Vegard hatar det när dom inte fungerar eftersom att bilen anpassar sig till en annan förare.
 4. Oljud
  Det kan komma oljud ifrån B-stolpen bredvid föraren. Men också ifrån området där ratten sitter, och dessa är irriterande och bör inte finnas i en ny bil.
 5. Internetuppkoppling
  Efter 2 månader av ägande så har det totalt sett varit dagar där han har varit utan internetuppkopplinig, och i en bil där man nyttjar många funktioner från internet så är det inget vidare, såsom Spotify.
 6. Begränsning av laddning
  Eftersom att batterierna tar mycket stryk om man alltid laddar dom fullt så finns en funktion som gör att man laddar dom till 80%, tyvärr så har denna inte alltid fungerat.
 7. Pixel LED – Helljus
  Funktionen i Polestars Pixel LED-ljus är att helljusen alltid kan vara på, och vid möte så stängs vissa delar av helljuset av så man inte bländar motparten. Tyvärr har inte dessa fungerat.
 8. Effektivitet
  Bilen drar mycket mer än vad många andra har uppgett.

Sammanfattning

Är Vegard nöjd med sin bil?

Oh ja, mycket nöjd!

Sebastians egna tankar

Jag tycker Vegards video beskriver väldigt exakt vad användare i vårat forum har sagt om vad dom gillar och inte gillar om bilen. Detta är en helt ny bil från ett väldigt färskt företag, även om dom härstammar från Volvo. I mina ögon får man räkna med barnsjukdomar när man köper en såpass ny bil, inget konstigt med det.

Många användare i forumet som har haft liknande problem med till exempel Pixel LED – helljuset, har nu fått det åtgärdat via uppdatering på verkstad.

Det som är positivt med dom negativa punkterna är att många är mjukvarurelaterade, när dom aktiverar Over-the-Air-uppdateringar till bilen så kan det automatiskt lösas med en uppdatering.

Ni kan läsa mer om Polestar 2 här.

Kom gärna och diskutera denna artikel i vårat forum!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng