Redan nästa år kommer en ny version som ska erbjuda längre räckvidd.

I ett samtal med nyhetssajten TechCrunch om bl.a. den dåliga EPA-räckvidden för Polestar 2 i USA, passade Polestars VD Thomas Ingenlath, att i sitt försvarstal på att även bekräfta att nya modeller av Polestar 2 är påväg och att de ska göra intåg under 2021.

Intervjun handlade ursprungligen som sagt om Polestars 2 ganska dåliga räckviddssiffror enligt mätcykeln EPA. I USA har bilen fått en räckvidd på 233 miles eller 375 km vilket gjorde många besvikna med tanke på att bilen kommer utrustad med ett stort batteri på 78 kWh.

Samtidigt har EPA-mätningarna kritiserats då de inte representerar verklighetens körning, speciellt på europeiska bilar, då resultaten ofta skiljer sig rejält från WLTP-cykeln, där Polestar 2 har fått räckvidden 470 km dvs 25% mer.

Thomas Ingenlath försvarar Polestar 2 och menar på att bilen kommer mycket längre än vad som skrivs (EPA) och att tex skillnaden mellan Polestar 2 och Tesla Model 3 är mindre i verkliga livet än vad mätningarna visar.

I intervjun passar även Ingenlath på att ge en hint om en kommande version av Polestar 2 som väntas komma under 2021. Han menar på att den nuvarande modellen bara är en av versionerna och att fler versioner är på gång. Under 2021 väntas en version med en motor istället för två komma fast behålla stora batteriet på 78 kWh för att på så sätt öka räckvidden. Detta borde även innebära att effektiviteten ökar.

Till sist så nämnde också Ingenlath att Polestar lär sig mer och mer om Polestar 2 och kommer att öka effektiviteten via uppdateringar av mjukvaran. Nedan kan ni se intervjun i helhet:

Källa: TechCrunch via InsideEVs

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng