Anledningen är ett mjukvarufel som kan få bilen att stanna under färd.

Dagens Industri har tidigare rapporterat att tre bilar i Sverige plötsligt stannat under färd och anledningen uppges bero på ett fel i mjukvaran.

Polestars kommunikationschef Brent Ellis säger till Di:

“Det har inte skett några olyckor eller personskador på grund av att framdrivningen fallerat. Broms, styrning och andra system fungerar som de ska. Det är givetvis mycket säkerhetskritiskt och det är därför vi gör den här återkallelsen.”

Nu uppmanar Polestar sina kunder att uppsöka en verkstad för att få mjukvaran uppdaterad. Enligt Polestar ska det inte vara någon fara att köra bilen då det rör sig om ett litet antal fel.

Cirka 600 utav de runt 2200 återkallade bilarna finns i Sverige, enligt Dagens Industri. Kinabyggda Polestar 2 som nu återkallats har bara funnits ute på marknaden i några månader. Svensk-Kinesiska Polestar ägs av Geely och Volvo Cars.

Källa: Expressen/GT via Dagens Industri

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng