Ny gemensam betalstandard inom en snar framtid

Det behövs en enkel, smidig och gemensam betallösning för att ladda våra elbilar. Det tycker nog alla elbilsägare och Dagens Industri har pratat med Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman som är hoppfull om att en standard är på plats i början av nästa år. Detta efter att i tisdags ha haft det möte som han utlyste i början av sommaren där han bjöd in bl.a. Bil Sweden, Eon, Vattenfall samt Ellevio.

Bild: Dagens Industri

”Vi hade ett möte med en stor grad av samsyn. Vi presenterade olika vägar framåt och branschen ska nu gemensamt jobba vidare med en lösning som presenteras inom en inte alltför avlägsen framtid. Går allt som planerat kan vi ha en lösning ute i början av nästa år”

Idag finns det alldeles för många olika betalsätt och det är inte sällan att föraren till en elbil behöver ha flera olika appar, kort och tags med sig för att kunna starta laddning längs med vägarna. 

För att en gemensam betallösning ska fungera krävs det enligt Anders Ygeman att den: 

  • Är framtidssäker så att den går att använda även i framtiden när tekniken utvecklas.
  • Inte är för dyr, varken för konsumenten eller producenten.
  • Är gjord efter hur det ser ut i andra länder så det blir enkelt för de som är på besök i Sverige och vice versa. 

Nå det återstår att se hur det blir men nu hoppas vi bara att lösningen kommer på plats snabbt!

Källa: Dagens Industri

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng