En titt på fabriken Luqiao Super Factory där Polestar 2 tillverkas

Top Gear

En titt på fabriken Luqiao Super Factory där Polestar 2 tillverkas

Här produceras bilmodeller åt Polestar, Volvo och Lynk & Co som alla baseras på Geely Groups CMA-plattform. 

I Luqiao, ett stadsdistrikt i staden Taizhou, Zhejiang, Kina, ligger Geely Groups ståtliga ”Super Factory”. Något som utmärker fabriken är att den producerar CMA-baserade modeller som både är elektriska och konventionella för tre märken, Lynk & Co, Polestar och Volvo, allt på en och samma produktionslinje!

Fabriken drivs gemensamt av Volvo och Geely som beskriver samarbetet så här:

“Here, a bridging of two different, unique cultures has created a versatile team capable of creating the next generation of vehicles.”

Polestar 2 är den första modellen som tillverkas här och den första hel-elektriska modell som byggs på CMA-plattformen. Polestar 2 har hittils mottagits väldigt väl av både journalister och tidiga kunder som menar på att byggkvalitén är hög. Möjligtvis innebär detta att tillverkningen sker med en hög standard vilket lovar gott inför kommande modeller som ska komma att produceras här. 

Här nedan ser ni även en drönarvideo på fabriken som visar upp entrén såväl som produktionen.

Alexander

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng